Сигурни знаци дека му се допаѓате: Откријте дали имате шанси!

Сподели со своите пријатели

Не мора секогаш да чекате некој да ви изјави љубов, за да знаете дека има емоции кон вас. Понекогаш треба само да обрнете внимание на неговиот говор на телото.

Loading...

Ако некому навистина му се допаѓате неговите движења ќе зборуваат сами за себе, обрнете внимание на начинот на кој ве набљудува, набљудувајте како тој зборува со вас и дали неговото однесување се менува кога сте присутни.

  1. Колку тој сака да ви биде близу?

Постојат два типа:

Првиот тип секогаш се обидува да биде близу до оној во кој се заљубени. Обично одат на места каде можат „случајно“ да ги сретнат.Со задоволство „случајно“ ќе ги допрат секогаш кога ќе имаат можност да го сторат тоа, ненамерно ќе ги турнат, ќе ги прегрнат секогаш кога има добра можност за тоа…

Вториот вид се однесува целосно спротивно на првиот. Тие се обидуваат по секоја цена да го избегнат оној што им се допаѓа. Тие исто така знаат да бидат груби во разговорот со неа / него, бидејќи на тој начин се обидуваат да ги сокријат своите емоции. Понекогаш се однесуваат така затоа што се убедени дека нема шанси да бидат сакани од оној во кого се заљубени.

 

 

Loading...
  1. Набљудувајте ги очите

Тој што е заљубен во некого, несвесно ќе го следи неговиот поглед насекаде. Но, кога ќе биде фатен во таква опсервација, тој ќе го сврти погледот кон што било, кон завесите на прозорецот или нешто друго незначително. Кога некој заљубен во вас ќе го фатите во таква состојба, може да биде многу симпатично.

  1. Необичен начин на зборување

И има две сценарија: едните филозофираат, другите пелтечат

Во близина на некого што му се допаѓа, едно лице нагло го менува својот природен начин на зборување и понекогаш може да изгледа како комбинација на поет, филозоф и новинар во едно.

Начинот на кој тој нормално зборува одеднаш се претвора во нешто повеќе мелодично. Можеби ќе избере сложени и интересни теми кои не го интересираат премногу, само за да остави добар впечаток.

Се случува во такви ситуации, некои луѓе да почнат да пелтечат. На пример, сериозните и елоквентни луѓе стануваат „малку чудни“, односно имаат потешкотии да изговараат нешто нормално.

 

 

Loading...
  1. Зборуваат на другите за неа/него

Вљубените луѓе треба да им кажуваат на другите за „предметот на нивното обожавање“, но тоа не мора секогаш да биде позитивно, туку понекогаш многу негативно.

Тие го прават тоа за да ги сокријат своите вистински емоции, имаат чувство дека ако кажат нешто позитивно, сите ќе забележат дека се заљубени во таа личност. Тие исто така можат да им кажат на другите за сличностите што ги имаат со кого сакаат.

 

 

  1. Не можат да ја контролираат насмевката

Кога ќе видат некој што им се допаѓа, едноставно им се појавува насмевка на усните. Ако чувствата се силни, тогаш тие ќе ги кренат веѓите со насмевка.

Двете постапки ќе ги направи несвесно. Ако има повеќе луѓе во друштвото и сите се смеат затоа што некој кажал нешто смешно, ќе го погледнат оној што им се допаѓа, а тоа го прават несвесно.

  1. Ненадејна промена на интересот

Вљубен човек може одеднаш да се заинтересира за работи што ги интересираат лицата кои им се допаѓаат. На пример, тој одеднаш ќе се интересира за спортот, но не и порано, или за некоја литература што порано не би ја погледнал.

Loading...

 


Leave a Reply