Што значи ако сонувате дека гори куќата или ве каснала змија?

Сподели со своите пријатели

Соништата можат да бидат страшни и убави. Многумина исто така веруваат дека некои соништа носат среќа, а некои несреќи. Соништата можат (како што веруваат некои) да предвидат каков ќе биде новиот ден или некоја блиска иднина за нас.

Loading...

Се разбира, за научниците ширум светот, соништата (од научна гледна точка) сè уште се мистерија.

Соништата ја покажуваат нашата скриена потсвест, воспоставуваат врски со луѓе со кои сме психички поврзани и покажуваме чувства кои наскоро ќе ги доживееме или што ги посакуваме.

 

Happy woman laying on bed

 

Секоја личност поминува една третина од својот живот спиејќи, за што сонува 4-5 години и сонува пријатни и непријатни соништа. Научниците докажаа дека жените сонуваат почесто од мажите, а возрасните сонуваат повеќе од децата.

Ако сонувавте за некои од овие работи, се верува дека тоа ќе ви донесе среќа:

Брод или чамец

Loading...

Ако видите брод или чамец кој штотуку поминал под мост, пристигнува голема среќа во сите области од животот.

 

 

Танц

Ако видите како некој танцува или танцувате во вашите соништа, среќата ќе стигне до вас во рок од два месеци.

Прстен

Ако носите прстен, тоа е знак дека ве чекаат пари во иднина.

Loading...

Градежна конструкција

Ако видите изградба на зграда во сон, тоа е добар знак што укажува на парична добивка.

Папагал

Папагалот е симбол на пријателство, сепак, ако видите мртов папагал во сон, може да ве чекаат лоши вести.

 

 

Сонувате како куќата гори

Loading...

Ако видите како куќата гори, не грижете се, бидејќи наскоро ќе станете богати.

Лисје

Соништата што носат пари се како лисја, дел од една целина. Ние често не ја забележуваме нивната убавина и задоволство што тие го претставуваат.

Катаклизма

Тоа е предупредување што укажува на тоа дека треба да промените нешто во вашиот живот.

Игла и конец

Loading...

Иглата и конецот секако ја означуваат можноста за победа однапред.

 

 

Стеблополно со овошје

Loading...

Ако видите големо дрво полно со овошје во сон, тогаш тоа укажува на позитивна промена во семејството и дека сите членови на семејството се безбедни, наскоро ќе добиете вредно богатство.

Сиромаштија

Сиромаштијата се смета за симбол на среќа.

Слон

Слон во сон укажува на деловни проблеми и успех во кариерата, односно чекор напред.

Loading...

 

 

Крава

Крава во соништата секогаш значи дека нешто убаво ве чека. Ако сонувате да измолзувате крава – тоа е знак на среќа.

Каснување од змија

Loading...

Ако ве касна змија во соништата, тоа е сон кој носи среќа и ќе имате многу пари.


Leave a Reply