Што се случува во организмот кога мачка ќе ви преде на стомакот?

Сподели со своите пријатели

Се знае дека мачките предат кога се среќни и задоволни. Тој звук кој го испуштат при предењето се движи на фрекфенција од 15 до 23 херци, а научните студии покажале дека тој звук може позитивно да влијае врз човековото здравје.

Loading...

Еве што се предењето на мачките прави за човечкото здравје.

Љубопитна мачка од Сибир стана ѕвезда на социјалните мрежи (ВИДЕО)

– Благодарение на ниската фреквенција на предењето, кога мачката ќе ви легне на стомакот, доаѓа до опуштање на телото и умот.

– Со пренесувањето на фрекфенцијата од предењето врз човковото тело, се намалува хормонот на стресот и личноста се чувствува посреќна и поздрава.

– Истражувањата покажале дека кога мачките предат, доаѓа до побрзо зараснување на скршеници на коските. Трикот е во тоа што вибрациите на фрекфенција од 25 до 50 херци го забрзуваат процесот на зараснување на коските.

Прегледот кај ветеринар, оваа мачка го доживува како релаксирачка масажа (ВИДЕО)

– Верувале или не, мачката која преде на вашиот стомак може да ви го снижи крвниот притисок.

Loading...

– Научните истражувања покажале дека сопствениците на мачки имаат 40 отсто понизок ризик од срцеви удари.

– Вибрациите кои ги потикнуваат предењето ја забрзуваат циркулацијата и така може да се намалат отекувања и да се елиминираат инфекции од човековото тело.

Сопственикот ја „излуде“ мачката со автомобил играчка, а снимката стана вирална (ВИДЕО)

– Можат да откријат болест за која се уште не сте свесни. По истажувањето, експертите дошле да заклучок дека предењето на мачките се ралзикува во момент на ужива и во момент на предупредување кон човекот за одредена болест, па ако забележите дека мачката во последно време се однесува поинаку, обрнете повеќе внимание на тоа што се случува со вашето тело.


Leave a Reply