Што се случува кога врела вода ќе расипете на -41 степен? (видео)

Сподели со своите пријатели

Научник од Канада направил интересен експеримент на кој прикажува што се случува кога врела вода ќе дојде во допир со екстремно ниски температури, ефект кој се нарекува Мпемба.

 

Loading...

 


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.