Што би се случило доколку не спиете една недела? (ВИДЕО)


До сега е веќе општо познато дека на човекот му се потребни измеѓу 7 и 8 часа контиуниран сон за да биде одморен и подготвен за нов ден.

Што се случува кога сонот изостанува недела дена? Ова ни случајно не го пробувајте.

Loading...

Прв ден последиците се целодневен умор и слаба концентрација.

Вториот ден настапува умор и проблеми со меморирање и паметење на податоци.

Третиот ден доаѓа проблем со говоро и неможност да се движите и да ги обавувате секојдневните активности нормално.

Четвртиот ден со недостаток на сон би се одразил на менталната состојба на човекот, па пропратни ефекти би биле депресија и апатија.

Петиот ден настапува фаза на без поради сериозен премор.

Шестиот ден покрај физички умор, менталната состојба би била загрозена. Халуцинациите и мрморењето во текот на говорот би биле најдоминантни елементи.

Последниот седми ден настапува „зомби фаза“, односно целосна искученост, состојба слична на кататонија.

Ова е еден од најопасните експерименти затоа што сонот е исто така поврзан со имунитетот и генерално со здравствената состојба на поединецот.

Loading...

Но, добро е да се знае колку се казнуваме себе доколку не спиеме доволно.

What will happen if you don't sleep for a week

Don't try this at home, okay? 😨goo.gl/KSB1JX

Публикувахте от Bright Side в Неделя, 5 март 2017 г.

© Со преземање на содржината ги прифаќате Условите за преземање содржини

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *