Семејството сопственик има еден месец рок да го сруши склонопадниот објект

Сподели со своите пријатели

Откако вчера несовесните граѓани ги искинаа жолтите траки наменски поставени од градежната инспекција како предупредување за можно рушење на дотраената куќа на ул. Ленинова, денес траките беа обновени и повторно е запрена фреквенција на патници и возила во тој дел од градот.

Loading...

DSC_0036q

Како што денес информираше раководителот на Секторот за урбанизам при Општина Куманово, Лидија Ланг – Спасовска, семејната куќа ќе мора да ја сруши семејството сопственик на објектот, и тоа во рок од еден месец.

Семејството во меѓувреме ќе мора да изготви градежен елаборат, кој ќе биде поднесен до Катастар Куманово, а потоа да пристапи кон рушење на објектот кој датира од минатиот век.

На потегот на ”Опинчарски сокак” , постојат повеќе куќи кои датираат од времето кога овој дел од градот бил главна сообраќајница и место каде се продавале занаетчиски производи, со народе ан, во кој останувале трговските патници кои ги продавале производите низ Куманово.