Секогаш барал две места во авионот поради гојазноста, но сега изгледа брутално (фото)

Сподели со своите пријатели

Човек кој неосле величина 4XL бил приморан да купува два билети за авион, но потоа целиот негов живот се променил. Одлучил веќе никогаш тоа да не го доживее и кренал на долго и макотрпно патаување на физичка преобразба.

Рос Гарднер (39) од Флорида по свотот од лекарите одлучил да се реши од своите 177 килограми па со напорни одрекувања дошол до совршени и здрави 92 килограми.

На луксузно патувањ ена Бахамите, Рос останал со црвено лице откаок на аеродромот му рекле дека мора да плати две карти, за две места во авионот.

ros-gardner-foto-profimedia-1470822298-966507

По тоа и одењето на лекар, кој му рекол дека животот му е во опасност и дека со тоа темпо нема да живее подолго од три години, Рос за десет месеци успеал значително да ја намали својата маса, а потоа следеле и операции за отстранување на вишокот кожа за да денес во целост се врати на својот живот и здрава рамнотежа.

ros-gardner-foto-profimedia-1470822298-966509

Сега се чувствувам како нов човек и сакам и другите да ги потикнам на ова, затоа што никогаш не е доцна повторно да се вратите во колосекот на вашиот живот – рекол Рос.

Рос, додека имал проблеми со килажата морал да носи обувки кои се само навлекуваат, затоа што поради дебелината не можел да си ги врзе чевлите, а во една прилика му пукнале панталоните додека бил на работа, што доста било засрамувачки за него.

ros-gardner-foto-profimedia-1470822367-966513

По макотрпните диети, вежбање, одрекување од алкохол, цигари и брза и незрава храна, Рос повторно се родил и се чувствува подобро од било кога.

ros-gardner-foto-profimedia-1470822298-966511


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.