Седум причини зошто диетите не успеваат

Сподели со своите пријатели

Доктор Фил откри седум „грди вистини“ одоносно причини поради кои диетите се науспешни, а во продолжение ви ги пренесуваме сите.

Loading...
  1. Глад

Станувате уморни од чувството на глад кое ве обзема цело време, па се побуните.

  1. Желба за одредена храна

Константно сакате да пробате одредена храна, нешто солено или слатко.

  1. Чувство на ограничување

Се чувствувате како да не можете да одите да јадете надвор од домот, дека не можете да одите никаде или да работите нешто поради тоа што сте на диета.

  1. Непрактичност и трошок

Измеѓу работата, децата, стресот и животот чувствувате дека не можете сето тоа да го направите и да се држите до диетата посебно ако таа е прескапа и од вас бара да ги броите калориите и нутриционистичките вредности.

  1. Досада

Ви станува досадно секој ден да јадете скоро иста храна.

  1. Искушение

Желбата за храна околу вас ви станува и премногу.

  1. Неконзистентни резултати

Можете да биде обесхрабрени затоа што губитокот на килограмите не е конзистентен. Или ќе ги изгубите килограмите, па тогаш вашиот напредок ќе застане.

Loading...