Се воведува данок на биткоинот

Сподели со своите пријатели

Пазарот на криптовалути забележа губиток по вестите дека Јужна Кореја планира да воведе одредена стапка на данок.

Вкупно 96 од 100 најважни криптовалути забележаа пад за 10 до 20 отсто, а пазарниот лидер биткоинот за анд 12 отсто во црвено, според податоците на „Коинмаркеткип“.

Јужнокорејската влада објави дека годинава ќе наплаќа до 24,2 отсто од порезот на добивка од претпријатијата и декаќе воведе порези од размена на криптовалутите оваа година, јавуваат тамошните медиуми.

Се гаси платформата на биткоин

Loading...

Земјата има една од најголеми приватни платофрми за трговија со биткоинот во светот, со над два милиони луѓе кои веќе имаат биткоин.

Биткоинот по веста падна на 10.400 долари, затоа што инвеститорите се упашија дека регулацијата ќе биде построга.

Етерум забележа пад од 11 отсто, односно на 951 долар, додека рипл на 1,25 долари.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.