Се остварува предвидувањето на Нострадамус: Нафтата на Блискиот исток ќе биде запалена – многу експлозии и авиони ќе паѓаат од небото

Сподели со своите пријатели

Откако Иран ги нападна американските трупи, се појавија почитувачите на делото на Нострадамус кои тврдат дека тој го предвидел токму овој настан и го посочил како почеток на трета светска војна.

Loading...

Тие тврдат дека францускиот доктор и астролог Мишел де Нотр Дам, познат е по своите предвидувања кои до ден денес се анализираат, предвидел дека трета светска војна ќе избувне во 2020 година и тоа на Блискиот Исток.

Предвидувањата на Нострадамус велат дека “нафтата на Блискиот исток ќе биде запалена“, дека ќе се случат многу експлозии и дека “авиони ќе паѓаат од небото“.

Пророкот тврди дека војната во Ирак ќе биде прв сигнал дека светот каков што го знаеме наскоро ќе исчезне.

Еден пасус на Нострадамус особено предупредува на глобален конфликт.

Пророштвото на Нострадамус гласи: „Двапати подигнат и двапати соборен, Истокот ќе ослабне, но и Западот. Неговиот противник по неколку борби ќе биде пргонет по морето“.

На зборовите на Нострадамус потсетија и британските медиуми, односно Крејг Хамилтон-Паркер кој исто така имал визија дека на Блискиот исток ќе избувне војна, но тој предвидел и разорен конфликт на Блискиот исток, а не на глобално ниво, велејќи дека конфликтот ќе трае од 2020-та до 2021-та година.

Во конфликтот ќе бидат вклучени и “нередите во Иран“ и сеопшта војна помеѓу Саудиска Арабија и Иран.

Loading...

Leave a Reply