Се обидел со автомобил да прегази лименка, но тоа скапо го чинело (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Ако сте меѓу оние кои како мали се обидувале да застанат на лименка со пијалок, лесно ќе го погодите епилогот од овој експеримент со автомобил.

Loading...

Без да навлегуваме во теоријата на силата, доволно е да се знае дека лименките се многу цврста структура под аксијално оптоварување. Ова очигледно не му е познато на сопственикот на спортскиот Нисан  кој решил да здроби лименка со автомобил. Тој не сакал да ја прегази, туку решил тоа да го направи преку системот за кревање со кој е опремен неговиот спортски Нисан 370Z.

Видеото објавено на Редит покажува како пластичниот браник за автомобил едноставно нема никакви шанси против обична лименка сок. Барем не од овој агол. Наместо да го здроби, се случи спротивното, долниот дел од браникот се свиткал.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Врската нема да ви потаре ако ви недостасува една од овие 7 работи!

За среќа во несреќата браникот е од полиуретан, па по отстранувањето на товарот се вратил на почетната позиција. Да беше од некој друг вообичаен материјал, сигурно ќе испукаше. Во секој случај, сопственикот покажа дека неговиот комплет за воздушен лифт има изразен чекор во однос на кревање и спуштање на возилото. Полицајците и рабниците што лежат со него повеќе не се несовладливи пречки, но конзервата сепак е.