Се менуваат прозорците и фасадата во кумановската Гимназија (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Почна реконструкцијата на училишната зграда во кумановската гимназија „Гоце Делчев“, соопштија денеска надлежните.

Loading...

 

 

Во првата фаза ќе се заменат прозорците на училниците, а во втората ќе се реконструира фасадата.

 

 

Loading...

– Се надеваме дека ќе добиеме поквалитетни услови за изведување на наставата. Заменетите прозорци и фасадата ќе придонесат за заштеда на енергијата, изјави директорката на гимназијата, Марија Тодороска.

 

 

Во пандемискиот период гимназијата набави паметни табли, а беше изградено и спортско игралиште. Настава во „Гоце Делчев“ следат 955 ученика. Гимназијата функционира од 1946-та година. Претходно столаријата била заменета во 80-тите години од минатиот век.

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

 

 

Loading...

 

 

 

Loading...

МИА