Се бараат професионални нинџи за плата од 1.600 евра

Сподели со своите пријатели

Јапонската Аичи префектура бара шест професионални нинџи, а целата е да се потикне развојот на туризмот. Во понудата стои дека станува збор за постојано вработување и плата од 1.600 евра, а сите постари од 18 години можат да се пријават на конкурсот до 22 март.

Во огласот за работата наведено е дека е обавезитела физичката спремност и акробатски вештини. Инаку, овие нинџи нема да мора да се борат, но ќе настапуваат на телевизија. Исто така се наведува дека идеални кандидати би требало да уживаат во вниманието, дури и во случаите кога се тајни нинџи.

Тие ќе мора да ги импресионираат туристите со изведување на акробации со меч во Нагоја стапицата и на другите атрактивни локации.

Инаку, нинџите биле платеници во 15 век специјализирани за шпијунирање, убиства и други облици на тајно војување.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.