Се бара готвач за кралицата, за плата 24.000 евра

Сподели со своите пријатели

Британското кралско семејство бара нов готвач, кој би се придружил на нивното домаќинство, стои во огласот на сајтот на Бакингемската палата.

Работното време би било во палатата, а од него се бара да подготвува храна според највисоките стандарди. Иако не е јасно наведено за кои членови на кралското семејство готвачот би работел, се верува дека неговото задолжување би било за целото семејство, бидјеќи во описот на работата стои дека би патувал и во други кралски резиденции.

Loading...

Платата изнесува нешто околу 24.500 евра годишно, а од кандидатот се очекува да подготвува разновидни менија за широк спектар на настани, да работи со квалитетни состојки и да се придружи на остварениот тим професионалци.

Во огласто на Бакингамската палата стои: „Како што би очекувале, стандардите тука се исклучително високи, така да ќе мора да бидете амбициозен и квалификуван готвач“.

Палатата истакнува дека е најдобро да се покаже ентузијазам ис пособност да се претставите во сите сегменти од кујната.

– Можеби имате некое претходно искуство, но вашата способност и ентузијазам се пресудни да ни ги пружите услугите во сите сегменти од кујната. Најдобро работите во тимот, а со своите вештини на комуникација и прилагодување, ќе уживате во работата со своите колеги. Важно е да посветите внимание на деталите, да ги почитувате роковите и да обезбедите храната да се доставува на време, стои во огласот.

Крајниот рок за пријава е 28ми јули и тоа пет минути пред полноќ.

Image by WikiImages from Pixabay


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *