Санирана кровната конструкција на кумановскиот музеј

Сподели со своите пријатели

Со финансиски средства издвоени од Министерството за култура, деновиве заврши поправката на покривот на градскиот музеј.

Loading...

Старата покривна конструкција која инаку беше во многу лоша состојба и протекуваше на секој помал дожд сега е заменета со нова покривка на зградата.

Се надеваме дека сега ќе имаме подобри услови за работа, значи она што како тековно одржување на зградата се појави како мал проблем сега е отстрането и се надеваме дека ќе функционираме нормално“- изјави директорката Анита Цветановска.

Инаку Министерството за култура во 2016 има предвидено средства и за уредување на Спомен куќата на Карпош според најсовремени стандарди.

Најчести посетители на музејот главно се учениците од основните и средните училишта од градот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.