Сакате вашата врска да успее? Обрнете внимание на овие грешки!

Сподели со своите пријатели

Важно е дека дури и кога сте во врска, секогаш треба да наоѓате време за вашите пријатели затоа што на тој начин вашиот квалитет на живот ќе биде многу подобар.

Loading...

Ако го сакаме нашиот партнер и ја сакаме врската што треба да ја оствариме, многу е важно да се обидеме и да дадеме се од себе… Запомнете, љубов се сите оние ситници, зборови и постапки што треба да се прават секој ден.

Сепак, сите ние понекогаш правиме одредени работи, свесно или несвесно, што може негативно да влијаат на нашата врска.

 

 

За да спречите тоа да се случи, дефинитивно треба да знаете кои работи треба да ги избегнувате или да обрнувате внимание.

Не поминувате време со пријателите

Loading...

Без оглед на тоа колку долго сте во врска, сите треба да поминете малку време и со своите пријатели. Се случува доста често кога некое лице влегува во врска, започнува да ги запоставува своите пријатели.

Важно е дека дури и кога сте во врска, секогаш треба да наоѓате време за вашите пријатели затоа што на тој начин вашиот квалитет на живот ќе биде многу подобар. Запомнете дека пријателите се важен дел од вашиот живот.

Ги користите овие 4 зборови кога се расправате

Експертите велат дека одредени зборови секогаш треба да се избегнуваат кога се расправате со партнерот.

 

 

Првиот збор е „треба“. Користењето на овој збор покажува чувство на фрустрација затоа што вашиот партнер не ги исполни вашите очекувања.

Loading...

Другиот збор е „секогаш“. Овој збор прави вашиот партнер да се чувствува како никогаш да не прави грешка.

Третиот збор е „никогаш“, што може да доведе партнерот непотребно да започне да се брани.

И последниот збор е „но“ што може да доведе до тоа да не го земате предвид она што вашиот партнер го кажа пред вас.

Размислете дали ги користите овие зборови често, па ако вашиот одговор е да, обидете се да најдете подобар начин за комуникација со вашиот партнер.

Не се заблагодарувате на вистински начин

Неколку пати ви се случило вашиот партнер да направи нешто убаво за вас, а вие да му кажете: „Благодарам, не требаше“. Ова не е најдобриот начин да ја искажете својата благодарност.

 

Loading...

 

Едно истражување покажа дека кога некому ќе му заблагодарите за подарок или убав гест, треба да го сторите тоа со позитивни чувства.

Ако вашиот партнер ви купи букет рози, најдобриот начин да му се заблагодарите е да кажете: „Благодарам, преубави се“.

Легнувате во различни периоди

Едно истражување покажа дека иако жените сакаат да одат во кревет истовремено со нивните партнери, ова не е баш најточно кога станува збор за пракса.

Всушност, околу 75 проценти од паровите одат во кревет во различно време и тоа се случува од различни причини, како што се работа, време поминато на интернет, различни распореди за спиење и слично.

Loading...

Го заборавате бакнежот за добра ноќ

Современиот начин на живот бара од нас да работиме напорно, да одговараме на е-пошта, да работиме домашни работи и слично, што може да нè натера да заборавиме на некои работи што се исклучително важни.

 

 

Loading...

Понекогаш се случува односот со партнерот да го земеме здраво за готово и да заборавиме на малите нешта што се всушност важни за нас, но и за партнерот. За да спречите да се оддалечувате едни од други, не заборавајте да го бакнете вашиот партнер добра ноќ.

Не поминувате доволно време заедно

Ако сте премногу фокусирани на други работи, како што се вашата кариера и работа, и малку обрнувате внимание на вашиот партнер, тоа дефинитивно може да наштети на вашата врска.

Овие работи секако се важни, но важно е да не заборавите на потребите на вашиот партнер.


Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *