Рутерот троши повеќе електрична енергија од фрижидерот

Сподели со своите пријатели

Кога размислувате за големите потрошувачи на електрична енергија во вашето домаќинство, веројатно никогаш не помислувате на рутерот кој го користеите за да се поврзете на интернет.

Loading...

Сепак, ако го оставите вклучен во текот на целиот ден ќе троши електрична енергија исто како и фрижидерот.

Преземавте бесплатно музика од YouTube? Епа Американците ставаат крај на тоа!

Затоа, треба да обрнете внимание на енергетската ефикасност на рутерот пред да го купите за да бидете сигурни дека има најниска можна потрошувачка на енергија и кога е вклучен во stand-by режим.

Германската федерална агенција за заштита на животната средина (УБА) тврди дека ова е особено важно ако рутерот не може да се исклучи, во случај со него да се користи и телефонска линија.

Во тој случај, советот е да набавите рутер кој има можност да го се исклучи Wi-Fi кога не е во употреба.


Leave a Reply