РУСКИ РИБАРИ ВО НЕВЕРУВАЊЕ: Уловиле чудовише од над 1.000 килограми (видео)

Сподели со своите пријатели

Група рибари од рускиот остров Сахалин не очекувале до во своите мрежи некогаш не најдат ваква грдосија.

Имено, уловиле риба тешка дури 1.100 килограми. Се работи за една од натешките риби во светот, позната како месечева риба.

– Не се сеќавам дека некогаш сме уловиле нешто вакво, имало риби од метар и половина, но досега немам видено риба датежи еден тон, рекол рибарот Артур Балкаров.

Откако огромниот улов бил донесен на брего започнала да трули, па така рибарите немале друг избор туку да ја однесат на депонијата каде локалците ги фрлаат остатоцит еод улов на животни со мечки.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.