Роман Абрамович си замина од Челзи!

Сподели со своите пријатели

Сопственикот на Челзи и руски милијардер Роман Абрамович објави дека се повлекол од клубот и дека сега за овој премиерлигаш од Лондон ќе се грижат поверениците на добротворната фондација Челзи.

Loading...

„За време на моите речиси 20 години водење на Челзи, отсекогаш сум чувствувал дека мојата улога е да бидам чувар на клубот, дека мојата работа е да ни овозможам да бидеме успешни колку што можеме, како и да ги поставам темелите за иднина и да има позитивна улога во заедницата. „Секогаш сум носел одлуки кои се во интерес на клубот. Останувам посветен на овие вредности. Затоа денес го оставам управувањето и грижата за Челзи на поверениците на Челзи. Добротворна фондација Верувам дека моментално се во најдобра позиција да се грижат за интересите на клубот во изјавата на Абрамовиќ објавена на клупската веб-страница.

Според АП, овој потег на Абрамович следел откако член на британскиот парламент го повикал рускиот милијардер да го предаде клубот по рускиот напад на Украина.

Абрамович, кој е сопственик на Челзи од 2003 година, во својата изјава не ја спомна војната во Украина.