Решете се од овие три навики и среќата ќе ви се насмее

Сподели со своите пријатели

Секој од нас има одредени проблеми кои го следат со години, дури и децении, а многумина за жал не знаат да се изборат со нив.

Решете се од овие три работи и бргу ќе видите позитивни резултати и промени.

Loading...

Чезнеење кон совршенство

Совршена работа, совршен брак, совршено семејство, совршено тело… тоа се целите кон кои сите чезнееме, а кои всушност не постојат. Иако често ни изгледа дека тревата во соседниот двор секогаш е позелена, се работи само за привидност.

Ништо околу нас не е совршено и никој нема совршен живот како од филм и затоа е важно да не чезнеете кон своршенството и да уживате во малите работи.

Негативен став

Присхолозите објаснуваат дека негативните мисли и песимизмот значително влијаат на нашето расположение, а со тоа и на нашата среќа.

Нашите животи се преполни со негативни настани и ситуации кои често не можеме да ги избегнеме туку со нив мора да се носиме, па дополнителни негативни мисли навистина не се потребни.

Kога следниот пат ќе имате негативно мислење за себе, својата работа, партнер или некој друг животен аспект, застанете во сето тоа и обидете за пронајдете позитивна страна. Ќе видите дека таа навистина постои.

Живот во минатото

Loading...

Собирањето на негативните чувства најчесто е предизвикано со размислување за минатото.

Било да се работи за фразата „да барем тогаш“ или „можев“ сепак патењето за бившата врска, работното место или начинот на живот, животот во минатото секогаш со себе повлекува негативни чувства така, чезнеење и разочарување.

Кога би биле среќни, важно е минатото да го оставите зад себе и да уживате во оној кој е покрај вас или што допрва ве чека. Минатото не можете да го смените, сегашноста зависи од вас и затоа е важно да ја искористите на позитивен начин.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *