Рекордер од Словенија: Освои 60 милиони евра на Евроџекпот

Сподели со своите пријатели

Во извлекувањето на Евроџекпот двајца среќни добитници од Словенија и Германија добија по 60 милиони евра, пишува 24ур во вторник.

Loading...

– Нечиј сон се оствари во Словенија. Џекпотот од 60 милиони евра е уплатен на loterija.si – објавија на сајтот на Словенечката лотарија.

Џек пот 5+2 беше извлечен во две земји Словенија и Германија. Добитната комбинација на броеви е: 2, 3, 6, 15, 35, со дополнителни броеви 1 и 3.

Ова е најголемата победа на Евроџекпот некогаш исплатена во Словенија.

Досега рекордот беше во рацете на еден среќник од Жалец, кој во 2014 година го освои евроџекпотот вреден 28,2 милиони евра. Откако бил одземен данокот среќникот добил 24 милиони, а 4 милиони од буџетот на општина Жалец.