Разводот е почест кај луѓето од оваа возраст и професија

Сподели со своите пријатели

Разводот е резултат на различни причини и се прават бројни статистички податоци според видот на семејството во кое се работи.

Loading...

Истражувањето објавено од Форбс за разводот откри дека неговата стапка во САД е повисока кај паровите кои живееле заедно пред бракот, пренесува Index.hr.

Повеќето луѓе го обвинуваат партнерот за разводот. Дури 66 отсто од разведените мажи сметаат дека другата страна требало повеќе да се потруди да го спаси бракот, додека 74 отсто од жените го мислат истото.

Исто така, ризикот од развод се зголемува за 75 проценти ако паровите имаат разделени пријатели.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Зошто мажите сакаат да ја чуваат врската во тајност?

Оние кои повторно стапуваат во брак по разводот мора да знаат дека со секој следен повторен брак, веројатноста за распад на бракот се зголемува.

Дури 73 отсто од третите бракови завршуваат со развод. Помалку е веројатноста разведените повторно да се смират, па само шест проценти од разведените парови повторно ќе се венчаат.

Паровите кои стапуваат во брак пред триесет и две години имаат помала стапка на разводи

Паровите кои стапуваат во брак на дваесет и пет години имаат педесет проценти помали шанси да се разведат од паровите кои се венчаат на дваесет и пет години.

За оние кои стапуваат во брак по триесет и две години, стапката на развод се зголемува за пет проценти годишно.

Loading...
ПРОЧИТАЈТЕ И:  Што се кучињата можат да дознаат со душкањето?

Што се однесува до професиите, најчесто се разведуваат келнерите и стјуардесите, а најмалку се разведуваат математичарите, статистичарите, луѓето кои се занимаваат со финансии и физичарите.

Шри Ланка има најниска стапка на разводи во светот, а Филипините, заедно со Ватикан, се единствената земја каде разводот е забранет.