Разиграни роботи срушија Гинисов рекорд (видео)

Сподели со своите пријатели

Неверојатен призор на сихронизиран танц на 1.069 роботи во Кина го освои интернетот и сруши претходно поставен рекорд кој изнесувал 1.007.

Динамичното шоу го направила компанијата „WL Intelligent Technology“ која програмира роботи наречени „Доби“.

Резултатот на нивната работа била интересна претстава во која роботите мафтале со раце, степувае и се нишале лево десно, пишува „Раша тудеј“.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.