Ракописот открива за вас многу повеќе од било што друго!

Сподели со своите пријатели

Ако некогаш сте се запрашале дали говорот на телото е единствениот показател за вашиот карактер, одговорот е НЕ.

Loading...

Некои одлики на вашата личност се наоѓаат во писмата што ги пишувате. Не мора да читате меѓу редови, туку погледнете ги редовите на вашиот ракопис.

Големина на фонт, проред и косини се само некои од калиграфските одлики што ја одредуваат вашата личност.

И сега детално ќе ги претставиме овие карактеристики.

Каков ви е ракописот, таков и карактерот

Големина на фонтот

Ако ги ситните вашите букви, веројатно сте позатворен тип. Вие сте фокусирани, повнимателни и прилично срамежливи.

Треба да бидете свесни дека вашиот ситен ракопис им отежнува на кратковидите луѓе. Затоа, оние што пишуваат покрупно се попријателски расположени и прилично друштвени.

Loading...

Просторот помеѓу зборовите и буквите

Голем простор помеѓу зборовите покажува дека имате проблеми со довербата. Сигурно сте биле „осамен волк“ во претходниот живот, затоа избегнувате контакт со други луѓе.

Имате грд ракопис? Еве што тоа зборува за вас!

 

 

Сепак, оние што пишуваат густо, не се ништо подобри. Во тој случај, тоа е непостојана личност со ниска самодоверба.

Сепак, најдобра е златната средина – ако добро балансирате помеѓу збиеното  пишување и големите простори, вие сте опуштени.

Loading...

Малку познати психолошки занимливости кои сигурно не сте ги знаеле

Косина на ракопис

Прав ракопис значи практична и избалансирана личност, која има контрола над своите емоции и која одлично ја контролира ситуацијата.

Ако сè уште пишувате со наклон надесно, отворени сте за секаков вид на нови животни искуства и сте прилично храбри, а ако ги навалите буквите лево, вие сте внимателна и срамежлива личност.  Не сакате да бидете во центарот на вниманието, но покажувате одлични организациски вештини.

Притисок врз хартијата

Силниот притисок врз хартијата, кој остава темен ракопис, зборува за вашата сила и самодоверба со која зрачите.

НАУЧНИЦИТЕ ТВРДАТ: Луѓето што секогаш доцнат живеат подолго!

Ако притисокот врз хартијата е слаб, тогаш сте чувствителна личност. Честопати се сомневате и имате потешкотии во донесувањето одлуки.

Loading...

Се разбира, овие својства не треба да се земаат без резерва. Понекогаш, луѓето кои бледо пишуваат се свесни дека нема да ја искинат хартијата и ќе биде полесно да се избрише напишаното, додека оние што пишуваат цврсто, само исфрлаат лутина.


Leave a Reply