Работи што би можеле да ја подобрат хемијата меѓу партнерите

Сподели со своите пријатели

Ако сакате вашата врска да биде одлична, многу е важно да работите на „хемијата“ бидејќи таа е задолжена за одржување на љубовта во вашата врска.

Loading...

И ќе го постигнете тоа следејќи ги следниве упатства:

 

 

Заеднички интереси

Заедничките цели ги зближуваат луѓето. На пример, ја сакате истата музика, истите жанрови на филмови, ја сакате истата храна, се стремите кон истите цели, ги сакате истите работи во иднина…

Имате толку многу заедничко што се чувствувате како да сте се едно лице.

Loading...

Целосна отвореност

Ако сте отворени еден за друг, и психички и физички, тоа има многу позитивен ефект врз „хемијата“ на љубовта.

Ако партнерите се отворени и искрени еден кон друг, тогаш тие се чувствуваат безбедно во нивната врска и затоа ќе сакаат да бидат заедно засекогаш.

 

 

Грижа

Покажувањето сочувство, внимание и љубезност кон партнерот ги подобрува вашите односи. Колку повеќе ќе внимавате на врската, толку подобро ќе биде.

Loading...

Физичка привлечност: За да бидете физички привлечни за вашиот партнер, треба да работите на вашиот изглед за да го одржите таа сјај.

Контакт со очи

Очите зборуваат погласно од зборовите. Што чувствувате – вашите очи покажуваат. Покажете со погледот како се чувствувате кон вашиот партнер, погледнете го со нежност или страст – тој ќе го почувствува тоа.

Допирот има голема моќ: Не дозволувајте да помине ден без да го простите или прегрнете партнерот.