Работи околу кои партнерите треба да се сложат пред да влезат во брак

Сподели со своите пријатели

Една жена од Калифорнија објави список со 20 работи за кои партнерите треба да се договорат пред брак, а нејзината објава брзо стана вирална.

Целиот список таа го објави на својот профил на Твитер, а на повеќе од 220.000 корисници им се допадна нејзината објава, пренесува „Дејли меил“.

Loading...

Нејзиниот список содржи работи за кои партнерите треба да се договорат или да разговараат пред да стапат во брак.

Таа вели дека за добар и среќен брак важно е да зборувате за овие работи и да знаете дали вашиот партнер ги прифаќа или не. Ако не, тогаш важно е да се најде компромис.

Еве за кои работи треба да се договорат партнерите:

 1. Разговарајте за вашите долгови и како да ги намирите

 

 1. Двајцата треба да бидете целосно посветени еден на друг

 

 1. Кога и колку деца сакате: Усвојување?

 

 1. Сексуално преносливи болести

 

 1. Планови за иднината во вашата кариера и образование

 

Loading...
 1. Религија

 

 1. Проблеми со гневот

 

 1. Вашата енергија

 

 1. Облека

 

 1. Сексуална компатибилност

 

 1. Финансии

 

 1. Вашата возраст

 

 1. Граници кога станува збор за спротивниот пол

 

14 Социјални мрежи

 

Loading...
 1. Заштеда

 

 1. Што се смета за изневерување?

 

 1. Што е ментална и физичка злоупотреба?

 

 1. Она што сакате да го доживеете пред смртта (т.н. bucket list)

 

 1. Љубовта е/не е она што ја движи врската

 

Loading...
 1. Нивото на образование не е важно

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *