Работи кои никој не сака да го добие за Нова година: Не фрлајте пари за овие подароци!

Сподели со своите пријатели

Празниците се пред нас, за чие време сакаме да подаруваме разни подароци. Сепак, истражувањето покажало дека никој не сака да прима одредени предмети како подарок.

Loading...

Деновиве е направено истражување кое открива што луѓето не сакаат да добијат како новогодишен подарок:

„Испитаниците составиле листа од подароци што не би сакале да ги добијат за Нова година:

Сувенири, симболи (57%)

Плишани играчки (52%)

Вага (49%)

Сапун (48%)

Календар (48%)

Loading...

Машина за бричење / депилатор (48%)

Простирка за масажа (45%)

Биткоин (42%)

Комплет козметика (40%)

Пешкир (38%), се вели во истражувањето.

70% од испитаниците рекле дека подарокот што сакаат да го добијат мора да биде корисен.

Сепак, 11% од луѓето сметаат дека подарокот мора да ги изненади саканите, додека 9% велат дека е важно вниманието.

Дури 71% од луѓето велат дека им се даваат незначителни подароци за Нова Година, а 9% велат дека најмногу го пренесуваат тој подарок на другите.

Loading...

Повеќе од 52.000 луѓе учествуваа во истражувањето.


Leave a Reply