Првите денови од пролетта Кина изгледа како од бајките (ВИДЕО)

Сподели со своите пријатели

Кина во овој период од годината е прекриена со непрегледни полиња преполни со пролетни цвеќиња. Цветаат магнолии, јоргованот, праските…

Секоја кинеска провинција има по некое свое карактеристично растение и цвет, со кое од почетокот на пролетот на полињата им даваат карактеристична боја.

Со топлото време во целата држава ливадите се облечени во нови розови, бели, црвени, златни нијанси на вишњи, кајсии и азалеи.

Централната кинеска телевизија со помош на дрон направила снимки кои на најдобар начин ја прикажуваат убавината на пролетната магија.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *