Првата крава платена со биткоини во Црна Гора го доби името Биткоинка!

Сподели со своите пријатели

Првата крава платена со биткоини е продадена во Црна Гора, објави црногорскиот портал „Сељак.ме“, наведувајќи дека кравата на која и е дадено името Биткоинка поради валутата со која била платена, била продадена за околу 0,03 биткоини, што, како се наведува, изнесува околу 1.350 евра.

Loading...

 

 

На веб-страницата на земјоделската задруга Сељак.ме стои дека ова е првото дигитално село што ги поврза купувачите и продавачите на земјоделски производи во Црна Гора и воведе сензор за телења и паметен ѓердан, сега отиде чекор подалеку и организираше продажба на крави со биткоини.

Исто така, се наведува дека потенцијалите биткоини ќе се манифестираат само во блиска иднина и дека трансакцијата е успешно реализирана благодарение на агентот за крипто-валути Новак Свркота.

 

Loading...

 

Анѓела Бојиќ, која купила Биткоин, за Сељак.ме изјави дека причините за овој потег се комбинација од земјоделство и современи технологии.

„Како млада личност која активно се занимава со земјоделство, верувам дека иднината на земјоделството лежи во здравата комбинација на земјоделството и технологијата“, рече таа.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *