ПРОНАЈДЕН МЕЧОТ НА КРАЛОТ АРТУР: Девојче на дно на езеро го пронајде ЕСКАЛИБУР (видео)

Сподели со своите пријатели

Седумгодишната Матилда Џоунс го пронашла „Ескалибур“ во истото езеро во кое, според легендата, „дамата од езерото“ на Англија и подарила проклетство и легендарен меч.

Матилда влегла до половина во езерото Дозмари во Корнвол со својот татко Пол, кога на дното забележала голем меч „на кралот Артур“.

И реков дека веројатно се работи за парче од некоја ограда, но кога погледнав, сфатив дека навистина се работи за меч. Лежеше на дното на езерото – рекол нејзиниот татко.

Loading...

Според легендата, сер Бедивер го фрлил Ескалибур во езерото Дозмари по битката во Камлана во која загинал Артур. Мечот го прифатила рака која испливала од езерото и засекогаш го одвлечкала во длабочините.

Сепак, мечот кој Матилда го пронашла најверојатно не припаѓал на кралот Артур. Најверојатно се работи за филмски реквизит користен за време на снимањето пред 20 или 30 години токму на оваа езеро.

https://youtu.be/-iVf3g5awBU


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.