Професии кои ги привлекуваат психопатите

Сподели со своите пријатели

Сигурно до сега во животот сте запознале макар една асоцијална личност, личност со неприлагодено однесување, понекогаш и опасна за опкружувањето. Можеби не сте ја дефинирале како психопат, но таа по сите дефиниции е токму тоа.

Профилот на психопатот е таков што во животот секогаш привлекува само одредени професии. Нема да работат се, само оние работи кои може да ја прикријат нивната вистинска природна, но дека во исто врме може да го нахранат и своето чисто пореметено его.

Психологот Скот Лилијенфелд спровел истражување за да дојде до заклучоци кои професии се за психопатите најпривлчени и на кои може да уживаат во доминацијата над колегите.

Резултатите многумина изненадиле.

Ова е листата топ 5 професии кои психопатите со задоволство ги извршуваат:

  1. Директори

  2. Новинари

  3. Полицајци

  4. Свештени лица

  5. Кувари

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.