Привршува изградбата на паркот за миленици во Куманово

Сподели со своите пријатели

Привршува изградбата на паркот за миленици во Куманово, соопштија денеска надлежните од општината.

Loading...

Екипи на јавното претпријатие „Чистота и Зеленило“ хортикултурно го уредуваат паркот, кој е лоциран во близина на спортската сала во Куманово.

Општина Куманово за изградба на паркот за миленици одвои 898.032.60 денари со вклучен данок на додадена вредност. На јавната аукција избрана е кумановската компанија „Арс дизајн ДООЕЛ“.

 

 

И во стариот градски парк преку изградбата на т.н.„Смарт парк“ предвиден е дела за миленици. Овој парк се гради преку проектот на Центарот за развој на североисточниот плански регион „Подобрување на инфраструктурата за развој на алтернативни форми на туризам, спорт и животна средина“ и предвидени повеќе содржини.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Младите и невработени кумановци може да се пријават за мерката практикантство

Во паркот, кој се наоѓа во близина на автобуската станица ќе има нов простор за спорт и рекреација, нови пешачки патеки, нови Смарт клупи, соларни канделабри, ново детско катче, парк за миленици.

Loading...

МИА