Пристигнуваат екрани кои можат да се извиткаат и истегнат

Сподели со своите пријатели

Samsung Display, одделот на јужнокорејскиот гигант задолжен за производство на дисплеи, претстави нов микросајт кој се фокусира на OЛЕД технологиите на компанијата.

Loading...

Детали и фотографии од новите технологии за OЛЕД дисплеј за флексибилни телефони, лаптопи и други производи може да се најдат на страницата.

Самсунг своите флексибилни OЛЕД панели ги нарекува „ФЛЕКС ОЛЕД“, а тие се поделени во пет подкатегории – Flex Bar, Flex Note, Flex Square, Rollable Flex и Slidable Flex.

Flex Bar OLED екраните се дизајнирани за флексибилни телефони во формат на преклопување, како што е Galaxy Z Flip3, додека Flex Square OLED е наменет за флексибилни модели како што е Galaxy Z Fold3. Flex Note OLED се дизајнирани за лаптопи со светол екран.

Slidable Flex OLED може да се користи на уреди со лизгачки екран и растеглив, додека Rollable Flex OLED може да се користи на уреди со извртувачки екрани.

Самсунг моментално нема производи кои користат Slidable Flex или Rollable Flex технологии, малиот се очекува наскоро да објави уреди со овој тип на OLED екрани.