Престанува да важи забраната за одржување спортски натпревари

Сподели со своите пријатели

На денешната седница Владата донесе одлука за престанок на важењето на забраната за одржување спортски натпревари во колективните спортови.

Како што информираат од прес службата, Владата ја прифати препораката на Комисијата за заразни болести федерациите да го отпочнат организирањето спортски настани со стриктно почитување на упатствата за натпревари без публика и на другите препораки кои се однесуваат на запазување на здравствената безбедност на играчите и останатите вклучени во натпреварите.

Loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *