Прашања кои мора да ги поставите пред бракот

Сподели со своите пријатели

Брачните двојки, како и оние кои се разведени, разговарале за нивните најлоши брачни искуства – што би сакале да знаеле претходно, така што на страницата „Реддит“ започнаа да предложуваат конкретни прашања на кои не би се сетиле пред бракот, а кои после тоа искуство секако имаат смисла.

Loading...

Еве неколку од најинтересните прашања:

1. На кој начин партнерот се обидува да ви покаже дека сте сакани и ценети? Дали работи? И, како го правиш истото за него и како тоа делува?

2. Предбрачен договор: да или не?

3. Дали имаме повеќе од љубов?

Јас би се оддалечил од врската и гледав во компонентите што нè врзуваат за разлика од љубовта. Сите сакаме да веруваме дека љубовта ќе освои сè, но не е вистина. Љубовта е 100% неопходна, но исто така бара: доверба, чесност, почит и прошка.

Да се ​​биде во брак е многу тешко, особено кога минуваш низ тешки периоди, но ако ги имате сите од горенаведените работи, не само што ќе преживеете, ќе бидете уште посилни.

4. Поставувањето тешки прашања за децата е исклучително важно.

Loading...

Не само колку ќе имате, туку и какво образование сакате за нив (и колку е важно за вас), дали ќе ги подигнете во религиозен дух, кој принцип на воспитување ќе го користите? Како ќе ги дисциплинирате, што мислите за казната?

5. Дали вашиот нов сопруг ќе ви биде најдобриот пријател? Личноста што најмногу ја почитувате во целиот свет? Ако не, не се мажи за него.

6. Дали сте сигурни дека не сакате да стапите во брак само затоа што сите го прават тоа и е многу забавно?

– Разведен сум и најмногу ми е жал што не ги препознав предупредувачките знаци пред свадбата, што е поблизу датумот, толку е потешко да ги препознаете. Поточно, откако ќе објавите дека сте свршени, вашиот мозок е во луда состојба на планирање на венчавката и не обрнувате внимание на знаците за предупредување. А, мислата за откажување на свадбата е толку „уморна“ што многу луѓе мислат дека е подобро само да се обидат да ја направат работата. Но, верувајте ми, разводот е многу потежок од откажувањето на вашата свадба.

7. Дали и двајцата сте целосно задоволни од вашиот сексуален живот? Дали има нешто што некој од вас сака и не го добива?

8. Поставете ги сите овие прашања за да бидете подготвени:

– Во случај на непланирана бременост, што би направиле?

– Ако некој добие или даде отказ, што ќе правиме?

Loading...

– Што би направиле во финансиски тешкотии?

– Нашите родители стареат, што правиме тогаш?

9. Ако некој од нас е неверен, што ќе се случи?

10. „Една од работите што жалам што не разговарав со мојата сопруга е динамиката на нашето пошироко семејство. И тоа е голем проблем со кој се боревме цело време, сите 32 години брак. Неговите не ме сакаа. И после прилична мака, неговата мајка и татко ми станаа некако сакани. Но, неговите браќа и сестри и нивните семејства? Не навистина. Ова создаде многу непријатни ситуации за мене, и бидејќи мојот сопруг не знае како да се соочи со никого, тој никогаш не застана за мене.

11. Дефинирајте го бракот, индивидуално. На што точно сте посветени?

Ако искрено размислите за овие проблеми, ќе добиете решенија за многу проблеми што би можеле да се појават некаде по патот.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *