Пози кои ќе ги вратат страста и забавата во вашата врска (фото)

Сподели со своите пријатели

Дури и малите промени можат да внесат исчекување и оган во вашата спална соба, а за добар секс во долгите односи важно е да се трудите, да бидете спонатни, но и да се играте.

Loading...

По прашањето на сексот, лесно е да западнете во некаква рутина со долгогодишѓниот партнер, животните обврски, недостаток на време, децата…

Сепакк, работите не мора да бидат толку црни, посебно ако сакате малку да се потрудите и да воведете новитети.

Најлесниот начин, а и најефтин е да вкусите некои нови пози. Прилагодете ги според захтевноста и посегнете кон новите уживања.

Модифициран „доги стил“

567277a6-7be8-45f3-9784-1b9c0a0a0a64-doggy

Во него жената е легната на стомакот со соберени нозе, што пружа повеќе триење и чувство на физичка блискост.

Лотус

Loading...

567277a3-4bf0-4132-b450-1ba10a0a0a64-lotus

Оваа суперинтимна положба е една верзија на позата кога таа е одозгора, а се работи за секс во прегратка во кој партнерите се гушнати со рацете и нозете, каде двајцата можат да влијаат на темпото и длабочината на пентерацијата.

Прекрстени нозе

567277a1-3b6c-41c5-9c69-1b9c0a0a0a64-prekrizene-noge

Додека сексот со нејзините нозе на вашите раменици е класична и многу честа поза, онаа со прекрстени нозе ви пружа одличен поглед, а разултира со поголемо триење.

Кауч поза

5672779f-cc74-485e-b391-1b9c0a0a0a64-kauc

Се што ви е потребно е кауч со наслон преку кој ќе можете да се потпрете, така што задницата треба да и биде во воздухот. Тоа овозможува подобар агол отколу во сандардниот доги стил каде може да дојде до заморување.

Loading...

Седнување наназад

5672779c-0008-462f-975e-1b9c0a0a0a64-sjed-unazad

Додека мажот седи со испружени нозе, партнерката е на него, но на начин на кој ги свиткува потколениците. Оваа положба е интересна пред се за мажите, затоа што им овозможува поглед нат елото на партнерката.

Рак поза

5672779a-4a24-45b3-a591-1ba10a0a0a64-rak

Бара малку спретност околу положбата на нозете, но еднаш кога ќе ја совладате често ќе потрае и ќе ви стане омилена, поради интимниот поглед очи во очи при самиот чин.

Просење

56727798-5a1c-4aaf-b093-1b9c0a0a0a64-prosnja

Loading...

Иако веќе одамна сте ја одработиле или можеби се уште не, позата на просење секако може да ве зближи. Се што ви е потребно е нешто како тврда подлога, а иако изгледа захтевно во пракса не е.

Мост

56727797-0a2c-48a3-b9c5-1b9c0a0a0a64-most

Оваа поза бара нешто поголема флексибилност на партнерката како и силни раце на мажот, а се темели на неговото клекнување во ставот и нејзината задница во воздухот. Изгледа секси, а и дава одредена доза на ексхибиционизам, што лесно може да го зачини сексот.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.