Пожарникарите изгаснаа пет пожари за Илинден

Сподели со своите пријатели

Вработените во Територијалната противпожарна единица Куманово за време на празникот Илинден бележат шест интервенции, информираат од Регионалниот центар за управување со кризи.

Во период од 03:40 до 06:25 часот бележат четворица пожарникари со едно возило бележат интервенција во атарот на селото К’шање.

Во период од 14:15 до 15:45 часот три противпожарни возила и десетмина пожарникари гаснеле запалена сува трева во населбата Иго Тичковиќ.

Во населбата Долно Којнаре петмина пожарникари со две возила гаснеле запалена сува трева во период од 19:20 до 20:00 часот.

На Шумскиот пат во населбата Бедиње двајца пожарникари гаснеле запалена трева во период од 20:15 до 20:40 часот.

Кај Поток Серава од 20:30 часот било интервенирано на запалена сува трева од страна на тројца пожарникари со едно противпожарно возило.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.