Повеќе од дваесет кумановски улици добија нов лик и нова асфалтна подлога (галерија)

Сподели со своите пријатели

Со отпочнувањето на проектот за асфалтирање и обновување на патната инфраструктура во градот во јули ова година,  досега на ниво на Куманово се реконструирани повеќе улици, со што проектот на општината се спроведува согласно најавената имплементација.

Loading...

[huge_it_gallery id=”211″]

 

По завршувањето на реконструкцијата на ул. Бајрам Шабани и вградување на 2200 м/2 асфалтен слој, како и реконструкцијата на ул. Биљановска (од ул. Народна Револуција и ул. Тоде Думба) на површина од 600 квадрати, асфалтирање на дел кај бул. Октомвриска Револуца (дел кај Мајмаркет) на површина од 190 квадрати и бетонска површина од 1200 квадрати, проектот за асфалтирање продолжи со санирање на нови улици, информираат од Секторот за урбанизам.

Имено, во последниот месец, на ниво на Куманово беше завршено и асфалтирањето на ул. 11 Октовмри (делот кај Општа Болница, Куманово), на површина од 4000 квадрати, асфалтирање на ул. Иван Цанкар и ул. Александар Здравковиќ во населбата Тоде Мендол, додека во последните две недели и минатиот месец, завршено е и асфалтирањето на ул. Васил Драгомански, ул. Иван Милутиновиќ, ул. Панчевачка, ул. Боро Прцан, паркингот на ул. Тоде Думба (над м.в Гаражи), паркингот на делот од ул. Иво Лола Рибар и бул, Октовмриска револуција, крак од ул. Ленинова (зад м.в Скопски дуќани), раскрсницата помеѓу ул. Авној и ул. Лесковачка, санација на дел од ул. Видое Смилевски – Бато, целосно асфалтирање на ул. Милентие Поповиќ со поставување на бекатон на тротоари, раскрсницата помеѓу ул. Тоде Думба и ул. Драган Стопаревиќ, реконструкција на дел од ул. Тонко Димков, дел од крак од ул. Трета МУБ и ул. Егејска Македонија,  како и дел од крак на ул. Народна Револуција (поставување на бекатон).

12003142_10206033009478721_401922809210681188_n

Како што најавуваат од Општина Куманово, во делот на изградба на затворениот пливачки базен во Куманово, градежните работи исто така навлегуваат во завршна фаза.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.