Потресни призори – фотограф открива каде спијат децата на сириските бегалци (галерија)

Сподели со своите пријатели

Магнус Венман, наградуваниот фоторепортер од Стокхолм, е автор на серија фотографии кои за цел имаат да ги покажат местата на кои спијат децата на сириските бегалци на совјот пат кон подобар живот.

Loading...

[huge_it_gallery id=”236″]

За да ја направи серијата фотографии под називот „Where The Children Sleep“ или „Каде спијат децата?“, фотографот пропатувал низ земјите во кои бегалците се задржуваат на својот пак кон Европа, како и камповите во кои се сместени.

Во интервју за СиЕнЕн, Венаман вели дека луѓето ректо ги разбираат проблемите со конфликтите и кризите.

Сепак нема ништо тешко да се разбере фо фактот како децата треба сигурно и удобно да бидат сместени за спиење. За децата е потребно да се случи нешто огромно за да престанат да се смејат и играат, а овие деца изгубиле надеж – додава фотографот.

За какви услови станува збор проценете сами низ фотографиите.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.