Потресна приказна за дете војник кое пребегнува и станува адвокат (видео)

Сподели со своите пријатели

Оваа кратко видео може одлично да ви ја претстави судбината која најголемиот дел од бегалците ја преживуваат, а која е причина за нивната миграција кон западните земји.

Имено оваа момче како дете е земено од своето семејство во Судан и е обучено да стане дете војник кое ќе се бори со оружје во своите раце, но во раниот пубертет истото ќе добие повреда, а подоцна Обединетите нации ќе го зибават од Судан и тоа ќе замине да живее во Австралија.

Целата приказна е овековечена во оваа видео од минута и пол, а по гледањето нема да останете рамнодушни.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.