Поставени 14 камери за видео надзор на ТПЦ Табановце

Сподели со своите пријатели

Вкупно 14 камери за видео надзор завчера биле поставени во Транзитно прифатниот центар Табанвоце, информираат од Регионалниот центар за урправување со кризи.

Од страна на екипите за дератизација, дезинфекција и дезинсексција при Центарот за јавно здравје – Куманово била извршена дезинфекција на 1.600 метри квадратни површина на вкупниот простор во и околу кампот.

Поделена била храна, облека и пијалоци за бегалците, додека екипите на Јавното претпријатие „Чистота и зеленило“ неолкукратно вршеле чистење на камповите.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.