Поранешни вработени го тужеа Гугл за „Зло“

Сподели со своите пријатели

Тројца инженери кои работеле во Гугл оваа недела ја тужеле компанијата затоа што го игнорирала сопственото правило и била „злобна“.

Loading...

Внатрешна борба за превласт?

Од своето основање, Гугл ја промовираше идејата „не биди злобен“. Оваа идеја се спроведува во рамките на внатрешните односи во компанијата. Целта е да се почитува секој поединец кој е вработен во компанијата, да нема форма на навреда, омаловажување на другите вработени. Се инсистираше и на посочување на се што изгледа како мобилизирање.

 

 

Тројца софтверски инженери кои до неодамна работеа во Гугл, ја тужле оваа компанија токму со образложение дека го прекршила нејзиното договорно правило, дефинирано во договорот за вработување, односно затоа што била злобна.

Тужбата е поднесена во понеделникот. И инженерите кои го тужеа Гугл беа Ребека Риверс, Софи Волдман, Пол Дјук во државниот суд во Сент Клер, Калифорнија. Сите тројца инженери беа отпуштени од Гугл пред две години токму затоа што укажаа на меѓучовечки проблеми во компанијата.

Loading...