Пораки од најпознатите светски пророци: Третата светска војна е веќе започната

Сподели со своите пријатели

Многу светски познати пророци се сложуваат околу фактот дека оваа година ќе биде годината кога ќе започне Третата светска војна, а во продолжение прочитајте, за војната на исламистите, колоните бегалци кои влегуваат во Европа, а сето тоа според пророштвата на баба Ванѓа и Настардамус.

Loading...

Баба Ванѓа – „Муслиманите ќе владеат со Европа“

Бугарката Вангелија Гуштерова, позната како баба Ванѓа предвидела дека во 2010 ќе започне Третата светска војна, но така што првин конфликтите ќе избувнат во земјите каде народите ќе војуваат меѓусебно, а потоа истото ќе се шири низ светот.

Баба Ванѓа предвидува дека во 2020 година Европа скоро ќе биде испразнета, без население, а дека до 2043 со стариот континент ќе завладеат муслиманите.

Таа наведува дека муслиманите ќе ги елиминираат преживеаните Европјани со употреба на хемиско оружје. Во Франција потоа ќе зајаке т.н. партизанско движење против исламистите.

Baba-Vanga-Islamska-drzava-ISIS

Слепата гатачка за Американците предвидува дека во 2066 година ќе го нападнат Рим, кој тогаш ќе биде целосно муслимански град. САД во тој напад ќе користат климатско оружје – нагло заладување

За 2014, Ванѓа имаше предвидено три настани, меѓу кои главно беше дека на пролет ќе има големи поплави. Второто нејзино „видување“ се однесува на Бугарија и предвидува дека зејата ќе биде однесена во подобар живот од страна на човек кој ќе дојде од странство. И на крај, третото предвидување вели дека ќе дојде нова болест полоша од сида, која ќе ги напаѓа најпрвин мажите.

Loading...

Ностардамус – „Исламската држава е третиот антихрист“

Според некои толкувања на Ностардамус, распадот на Европската Унија ќе започне оваа година. Ќе се формираат групи од по три држави кои ќе створат свои целини во внатрешноста на унијата, што ќе доведе до слабеење и делење на ЕУ.

1000509261001_1090281684001_Bio-Biography-Nostradamus-LF1

Ностардамус предивдел и неочекувани настани на Блискиот исток, на кои западните сили немаат вистински одговор. Имено, требало да следи големо обединување на муслиманите.

„Од една арапска земја,

Ќе биде роден Мухамедовиот следбеник.

Ќе влезе во Европа носејќи син турбан.

Тоа ќе биде теророт на човештвото.

Loading...

Никогаш поголем хорор.“

Дали „следбеникот на Мухамед“ од стиховите на Ностардамус, e Абу бакр ал Багдади – водачот на Исламската држава?

ISIS-Ilamska-drzava-dzihadisti-teroristi

Многу експерти велат дека Ностардамус во своите пророштва има наговестување на напад од сеарапска и муслиманска држава, кој како што сугерираат стиховите ќе ги уништи Израел, Египет, Азија, Аврика, а ќе пристигне дури до Италија, каде ќе биде спречена од двајца големи владетели.

Ностардамус предвидува доаѓање на трет антихрист (според библијата тоа е олицетворение на злото), по двајцата Наполеон Бонапарта и Адлоф Хитлер. Тој го нарекол Мабус и неговата појава на светската сцена би го означила крајот на светот како ние денес го знаеме. Дали третиот антихрист Исламската држава како многумина толкувачи на Ностардамус се сложуваат, или сепак не е со сигурност не може никој да тврди.

Migranti-4

Но, истовремено ќе се случуваат и многу поопасни работи, затоа што човекот ќе мора да се бори со природните сили. Според Ностардамус ќе дојде до померање на половите не Земјата, што ќе предизвина нова ледена епоха на одредени делови од планетата.

Сегашниоте Северен и Јужен пол ќе се стопат, но не поради глобалното затоплување, туку поради поместување на ледените капи. Во пределот кој го покриваат Соединетите Американски Држави, на сегашните 50 степени географска широчина ќе се формира нов Северен пол, а Јужниот пол ќе се најде југозападно од Австралија.

Loading...

Ностардамус најавува потонување на Земјата во „амбис на планетарен мрак“, поради појавата на некој астероид, односно планетоид од космосот. Него овој пророк го нарекува „месечев брат“, а астероидот би можел да донесе силно заладување и нова ледена епоха.

Zemljotres-u-Nepalu-41

„Небото ќе гори на четириесет и пет степени“ – велел Ностардамус.

Најпознатото светско име во прорекнување, предвидел дека веќе сме стапнале во 13-от циклус во кој се одлучува за судбината на планетата и човештвото.

Тој циклус започнал во 2012, а ќе трае до 2025 година.

Првиот разорен земјотрес би можел да се случи во Турција, а потоа наредната 2016 година би следел потрес на црногорското крајбрежје. Земјотресите би продолжиле да ја тресат областа на европскиот дел од Средоземното море, а посебно Италија и Шпанија.

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.