Поради високите температури на хрватското приморје расцутеа кајсијата и бадемот

Сподели со своите пријатели

Исклучително топлото време и високите температури на воздухот во јануари допринесоа рано цутење на дрвјата на Јадранот.

Хрватските медиуми објавија фотографија од кајсии кои цутат. Такво нешто претходните години во јануари не можеше да се види, туку веќе од март.

Оваа година подранил и бадемот кој досега цутел кон средината на февруари, јавуваат хватските медиуми.

 

Loading...

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.