„Поради мојот стил родителите не им даваат на децата да се дружат со моите“ (ФОТО)

Сподели со своите пријатели

Џоди (27) има две деца – шестгодишна ќерка и тригодишен син – и живеат заедно во мала заедница во Пиблс, на границата со Шкотска. Но, според Мирор, Џоди има необично занимање – се занимава со манекенство како „гот“ (goth).

Loading...

Иако нејзините деца го прифатиле нејзиниот изглед, другите родители не дозволуваат нивните деца да се дружат со нејзините бидејќи таа изгледа застрашувачки.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Altjodie (@alt_jodie)

 

Имено, таа е веднаш препознатлива во околината, поради уникатните тетоважи, пирсови и црвените дредли, поради што многу граѓани ја избегнуваат.

Џоди рече дека другите родители им забраниле на нивните деца да бидат пријатели со нејзините две деца и вели дека таа мора да стои сама кога ќе дојде да ги земе на училиште.

 

Loading...

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Altjodie (@alt_jodie)

 

– Често добивам негативни ставови, особено кога одам на шопинг или во парк. Мислам дека тоа може да изгледа прилично застрашувачки за луѓето кои не се образовани за тоа, што можат да го разберат. Тие велат дека секако сум обожавател на сатаната, што очигледно е не е точно. Се работи за слободата на изразување. Тажно е затоа што тогаш моите деца се изложени на тој негативен начин на размислување“, рече Џоди.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Altjodie (@alt_jodie)

 

Таа тврди дека на многу родители на нејзино место не им е јасно зошто таа се изразува така и имаат тенденција да ја осудуваат без воопшто да се сретнат со неа, но и дека се обидела да им објасни дека се работи само за уметнички израз, но тие сепак го направиле тоа и не сакаат да разберат.

 

Loading...

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Altjodie (@alt_jodie)

 

Џоди, која го носи уметничкото име Алт Џоди, рече дека нејзиниот уникатен изглед се издвојува затоа што живее во толку мала заедница затоа што се издвојува од сите други.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Altjodie (@alt_jodie)

 

Но, таа го гледа нејзиниот стил како уникатен и вели дека не би го променила за никого.

„Не ги сакам сите во градот, тоа не е најдоброто чувство. Има луѓе од постарата генерација или различно воспитување кои не се изложени на различни типови на луѓе како помлади. Но, ги учам моите деца дека мора убаво да се однесуваат со сите, дури и ако изгледаат малку поинаку, сакам да мислат дека мора да се кријат зад традиционалниот изглед“, заклучи таа.

Loading...

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by Altjodie (@alt_jodie)