Поради доцнење на состанок завршиле во затвор

Сподели со своите пријатели

Случајот е забележан во едно предградие на најголемиот град Дар ес Салам во Танзанија, а интересната вест за овој чуден настан го пренесува новинската агенција АФП.

Loading...

Шест локални службеници во Танзанија, како се наведува во извештајот казнети се со затворска казна поради тоа што задоцниле на состанок.

Оваа помалку строга мерка изречена им е во склоп на кампањата која танзаниската влада ја спорведува а е покрената за да воведе ред во администрацијата и државната служба и да ја сузбие корупцијата во своите редови.

Така шефот на локалната управа наредил ан полицијата дека шест негови колеги ги испрати зад решетки затоа што задоцнете скоро цели три часа на договорениот состанок.

Службениците поминале шест часа во притвор по налог на комесарот на дистриктот, пишува дневниот лист.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.