Поопасно од Бермудскиот триаголник: Место на кое исчезнале над 700 лица

Сподели со своите пријатели

Постојат приказни дека големиот монголски лидер Кублаи Кан се обидел да ја нападне Јапонија во 13 век, но дека изгубил 40.000 луѓе токму во Змејовиот триаголник.

Loading...

Ѓаволското море (јапонски Ма-но Уми), попознат како Змејов триаголник, е област во Тихиот океан околу јапонскиот брег и островот Огасавара, кој вклучува голем дел од Филипинското море.

Лежи директно спроти Бермудскиот триаголник и се смета за негов пандан. Покрај другото.

Пред илјадници години, Кинезите верувале дека во тоа море живее монументален змеј, кој влече бродови до дното за да го нахрани својот глад. Затоа, не е изненадувачки што исчезнувањето на бродовите во Ѓаволското Море денес многумина му го припишуваат на ова митско суштество.

Сепак, најпознатата приказна датира од 1952 година, кога исчезнал истражувачкиот брод Каио Мару бр. 5 со вкупно екипаж од 31 лице. Истражувачите ја испитале активноста на подводниот вулкан Myojin-sho и никогаш не се вратиле дома.

Според натписот на Чарлс Берлиц во „Змејскиот триаголник“ од 1989 година, јапонската армија изгубила пет брода со околу 700 луѓе во областа од 1952 до 1954 година, поради што јапонското министерство го прогласило за опасно во средина. на минатиот век.

Што навистина се случило со исчезнатите лица и бродови, никогаш не било разјаснето во целост, како во случајот со Бермудскиот триаголник.

Науката тврди дека тоа не е паранормална активност, туку постоење на заробени количини на опасни гасови на морското дно.

Loading...

Поточно, ова се депозити на метан кларат, кој на температура повисока од 18 степени може да предизвика зачудувачка експлозија и да потоне бродови без никакви остатоци и докази.


Leave a Reply