shallow focus photography of two boys doing wacky faces

Помладите браќа и сестри имаат подобра смисла за хумор, покажаа истражувањата

Сподели со своите пријатели

Родителите кои имаат неколку деца сигурно знаат колку тие се различни. Едното е порезервирано, другото подружељубив.

Loading...

Едното претпочита да игра фудбал, а другото претпочита да избере некоја музичка активност.

Како и да е, едно е сигурно – ретко кое дете е слично на својот брат или сестра. Можеби по изглед, но многу поретко по навики или однесување.

 

girl in white blue and green floral dress on beach during daytime

 

Токму тоа го потврди едно неодамнешно истражување засновано на личноста на браќата и сестрите.

Новото истражување на YouGov покажа дека сè уште постојат одредени разлики помеѓу постарите и помалите деца во семејството.

Loading...

Имено, се покажа точно дека најстарото дете во семејството чувствува поголема одговорност, додека најмалото дете почесто ужива во слободата.

ПРОЧИТАЈТЕ И:  Може ли да се почине од скршено срце?

Посебно е интересно што научниците успеале да откријат дека помладите браќа и сестри имаат подобра смисла за хумор.

Споменатата студија исто така покажа дека помладиот брат или сестра имаат тенденција да бидат поопуштени во споредба со постарите браќа.

Експертите кои ги проучувале браќата и сестрите заклучиле дека семејните фактори играат подеднакво важна улога во тоа како и личноста на децата.

Во некои случаи, само разликата во нивната возраст била доволна за да се забележи различноста во навиките или вкусовите на децата.