Полицијата во Тајланд морала да разбуди крадец откако заспал за време на грабежот!

Сподели со своите пријатели

Полициски службеник во Тајланд не морал да оди далеку за да најде крадец кој се обидел да му ја ограби куќата – заспал во една од спалните соби.

Loading...

Сакда Џеампрасерт се разбудил среде ноќ од звукот на климатизацијата што доаѓала од собата на неговата ќерка. Иако вообичаен ден ова не можело да го натера да стане од кревет, неговата ќерка била надвор од градот неколку дена.

На негово изненадување, тој влегол во нејзината соба и во нејзиниот кревет затекнал човек.

Според видеото на тајландскиот весник Ком Чад Луек, се слуша полицаец како му вика на човекот и го буди од сон. Човекот ја наведнува главата, збунето гледа наоколу, додека реалноста за тоа што се случило тоне.

 

 

Осомничениот Атит Кин Кун Туд наводно влегол во куќата со намера да провали, но се уморил. Вклучи климатизација и планирал да дремне кратко, но на крајот спиел многу подолго.

Loading...

Иако не украл ништо, Туд сепак е обвинет за упад и влегување во имотот.

Не е прв пат крадецот да заспие откако сакал да ограби во разладена просторија.

Во септември 2020 година, 21-годишен маж кој провалил во дом во индиската област Источен Годавари заспал под креветот на човекот што се обидувал да го ограби. Провалникот, кого од News Minute го именуваа под името Бабу, внимателно ја испланирал кражбата, проучувајќи ја дневната рутина на сопственикот на куќата и забележувајќи каде ги чува своите пари.

 

 

Бабу влегол во куќата на Сати Венкат Реди околу 4 часот наутро на 12 септември и решил да дремне во климатизираната спална соба на Реди.

„Кога нашите колеги отидоа таму, Бабу се заклучи во собата. Откако беше убеден по неколку минути, тој излезе “, изјавил за изданието полицаец кој присуствувал на местото на настанот.

Loading...

„Тој ни рече дека е уморен, а бидејќи беше вклучен и клима уредот, не можеше да одолее да заспие“, додаде полицаецот.

Официјални лица изјавија дека Бабу не бил професионален крадец, но тој натрупал долгови и планирал грабежот да му се исплати.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *