Полицајци му влетале во стан мислејќи дека некој го мачи, а тој само пеел опера

Сподели со своите пријатели

Сите биле уверени дека зад вратата се одвива вистинска драма, како соседите, така и мажите во униформи.

Уверени биле дека животот му виси на конец, па така амстердамските полицајци минатата недела на сила влетале во сант на неиуменуван вљубеник во операта кој за жал природата не го надарила со талент на Павароти.

Полицајците ги повикале загржитените соседи кои биле уверени дека надалеку од него се одваива вистинска драма, а дека ситуацијата е крајно критична помислиле и полициските службеници кога се појавиле перд вратата.

Бидејќи никој не отвара, односно викањето се повторувало од секунда во секунда, вратата ги скрпиле, меѓутоа откако влегле во станот сфатиле дека евентуално ќе им требаат пригушувачи, но не и пиштоли.

Пред нив седел маж со слушалки во ушите, кој толку бил понесен од операта што на сиот глас ја следел музиакта и ги имитирал вокалите.


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.